Peka na zabavi, poroki, team buildingu

Razmišljate o najemu žar mojstra, pa ne veste, kaj pričakovati? Spodaj sledi kratek opis storitev, ki jih nudimo.

Običajno na dogodek prideva dva – žar mojster in simpatična pomočnica. S seboj prineseva žar na oglje in servirne mize, na katere se postreže hrana. Imamo dve vpeljani ekipi, tako da smo lahko na dveh mestih ob istem času. V primeru slabega vremena nas zmeraj rešuje naš velik šotor, pod katerim lahko pečemo pod vsakimi pogoji. Zaželeno je, da je na lokaciji dostopna voda in električni priključki, vendar smo tudi brez tega že izpeljali odlične dogodke.

Klasična ponudba običajno zajema naše domače mesnine za žar, pečeno zelenjavo, krompirček in solate. Za pogrinjke poskrbimo mi, s krožniki iz sladkornega trsa in lesenim priborom. Stranke najpogosteje naročijo čevapčiče, carsko meso, žar vratovino, žar klobasice, ražnjiče, perutničke, piščančje medaljone, zorjeno govedino in kotlete.

K žar mesu običajno postrežemo tudi nekaj kruha, priskrbi pa nam ga lokalna pekovka s krušno pečjo.

V primerih bolj elegantnih dogodkov, kot so na primer poroke, lahko zagotovimo keramične krožnike s priborom in steklene kozarce za sok, vino in pivo.

Storitev za 30 običajno obsega dobri dve uri. V tem času pripravimo servirno mizo z grelnimi posodami in postrežemo hrano ter na koncu pospravimo za seboj. S seboj zmeraj prinesemo tudi nekaj rezervnega mesa, tako da nihče ne ostane lačen. Za mešano družbo, torej moški, ženske in otroci, običajno za en hod hrane računamo 300g mesa, kadar so na voljo tudi solate, kruh in priloge. Po peki pospravimo svojo opremo in odnesemo svoje odpadke.

Najbolj popularne solate so paradižnik z mozzarelo, krompirjeva, francoska in šopska solata. Po dogovoru vsekakor lahko pripravimo tudi druge solate. Kot priloge najpogosteje postrežemo ocvrt krompirček, pečene bučke in šampinjone, sir za žar in čebulne obročke. Za najmlajše lahko pripravimo tudi nuggetse.

Tudi na vegane in vegetarijance nismo pozabili, nudimo veganske pleskavice in veganski pasulj.

V zadnjem času opažamo tudi vedno več povpraševanja po peki rib, tako da brez skrbi, tudi ribe znamo obrniti na žaru.

Naša posebnost pa je vsekakor peka v saču oziroma izpod peke. V tem primeru je čas priprave nekoliko daljši, vendar vam zagotavljamo, da se splača počakati.

Nudimo tudi mini burgerje, oziroma slajderje, ki popestrijo vsako zabavo.

Brez težav vam po koncu peke na posojo pustimo servirno mizo in grelne šefinge, tako da se vaša zabava lahko nadaljuje še dolgo po našem odhodu.

Smo mlada a izkušena ekipa z domačimi mesninami iz naše družinske mesnice. Pečemo izključno na oglju in vsekakor zadovoljimo vse vaše želje.

Veseli smo novih izkušenj in poznanstev, tako da vabljeni, da oddate povpraševanje ali pa pokličete našega žar mojstra Gašperja na številko 040832040

Leave a Reply